Vind uw locatie

Jelle’s recept voor een zalig zondag-ontbijt

The Messy chef Jelle x Panos ontbijt

Op zondagmiddag ga ik glimlachend met een uitgeslapen kruimeldief door de plooien van de zetel. Die ochtend is iedereen op eigen tempo de trap afgedaald. Met een dikke pull of knuffelbeer stevig onder de oksel geborgen.

Mijn zoon zou later best wel eens bakker kunnen worden. Uitslapen is niet aan hem besteed. Uitzonderlijk tot zes uur, da's zijn definitie van ‘eens wat langer blijven liggen’. Mijn vriendin en ik hebben een beurtrol voor wie mag uitslapen. De gelukkige mag opstaan zonder wekker en wordt naar beneden gedreven door de geur van verse koffie. Ergens daartussen komt ook mijn dochter naar beneden. Stil, half slaperig kruipt ze onder een deken alvorens haar ogen te werpen op een volle broodzak. Dat is zondag.

Zondag is ons momentje

Dat de zetel al een paar jaar aan vervanging toe is door een opeenstapeling van ‘smos momentjes’, is een vaste openingszin wanneer we visite hebben. Het weegt echter niet op tegen het in stand houden van ons zondagsritueel: met het hele gezin koffiekoeken eten in de zetel.

Op zondagochtend is er geen alarm. Geen puntje op de agenda, geen haast, geen teugels of strenge tafel etiquette. Er is een tv, een zetel, een deken, genoeg kussens en nog meer koffiekoeken.

Het opruimwerk nemen we er maar al te graag bij. Mijn kinderen zijn rustig, papa en mama moeten geen boterhammen smeren of voortdurend naar de keuken lopen. In de zetel, zo dicht bij mekaar wordt iedereen geleidelijk aan wakker. Het contrast met de vaste alarmklok en de chaotische snel-snel ontbijtjes in de week kan niet groter zijn. Daarom zit voor ons het geluk in ontbijten op zondag.

Laat je toch liever de koeken bij de koffie weg om op zoek te gaan naar een ander ontbijtje bij je warme tas? Nipt op plaats twee in de categorie ‘heerlijk ontbijten op zondag’ staat mijn broodje ei met feta en geroosterde paprika. Een portie krachtvoer die je luie zondag direct terug weer leven inblaast. Dit, met als dessert een chocoladekoek. Halleluja, kan het weekend dan bijna beginnen a.u.b.?

Mijn ideale thuis-ontbijt: Broodje ei met feta en geroosterde paprika

Recept The Messy Chef Jelle

 • 1 rustiek broodje van Panos
 • Zoete paprika
 • 2 eieren
 • 50 ml melk
 • ½teentje look
 • Peper en zout
 • 1 tl oregano
 • 35 g feta
 • Paar blaadjes basilicum
 • Klontje boter
 • Scheutje olijfolie

Zo ga je te werk

 1. Kluts de eieren samen met een beetje melk.
 2. Kruid met peper, zout, oregano en rasp er de look bij.
 3. Smelt de boter in een lage pan. Voeg de eieren toe en laat op een zacht vuurtje bakken. Zet eventueel een deksel op de pan.
 4. Schil de zoete paprika. Snijd open, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster 15 minuten in een oven van 150 graden tot wanneer de paprika mooi zacht is. Laat afkoelen.
 5. Laat het ei lauw worden. Snijd het broodje open. Beleg met het ei, besprenkel met feta. Voeg de zoete paprika toe en werk af met verse basilicum

Smakelijk! 

Ook al aan jouw ontbijt aan het denken? Vind hier je Panos-winkel in de buurt!