Vind uw locatie

Jelle's favoriete kaas-vlees gerecht

“Ik smelt voor de combinatie vlees/kaas”

The Messy chef Jelle voor Panos

HAM & KAAS & MEER

Mijn liefde voor de combi vlees/kaas gaat verder dan de voor de hand liggende combinaties.  Denk maar aan feta en lamsvlees,  een crème van burrata in combinatie met entrecote. Ravioli gevuld met ricotta en rundsgehakt, chauteau briand met roquefortsaus,… Oh en dan vergeet ik de macaroni met ham en kaassaus nog bijna!

FAVORIET GERECHT

Onderstaand hapje moet je proeven!

Gefrituurde mozzarellaballetjes met crumble van serranoham.

Heaven!

Dit heb je nodig:

  • 150 g mini mozzarella bolletjes
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • Paneermeel
  • 6 schelletjes serranoham

Voor de saus:

  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ teen look
  • 3 kruidnagel
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1,5 el suiker
  • 2 tl balsamico azijn
  • Takje tijm
  • olijfolie

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de friteuse op 180 graden.
  2. Snijd de look fijn en bak samen met 2 fijngesneden tomaten aan in een scheut olijfolie. Voeg de tomatenpuree, suiker, balsamico, tijm en kruidnagel toe. Laat 10 minuten pruttelen tot je een heerlijke dipsaus krijgt dat de textuur heeft van ketchup. Je kan eventueel de saus nog mixen. Laat afkoelen.
  3. Leg 3 plakjes ham op een vel keukenrol en dan op een bord. Zet de microgolfoven op 850 WATT en stop de ham 90 seconden in de microgolfoven. Laat afkoelen en ga verder met de rest van de ham. De ham is nu krokant. Hak de ham fijn door middel van een keukenrobot.
  4. Haal de kaas eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door de paneermeel. Zet daarna een halfuurtje in de koelkast.
  5. Frituur de balletjes krokant gedurende 1 minuut. Haal ze uit en wentel ze daarna direct in de crumble van ham.