Vind uw locatie

5 x lekkers van hier, dat doet plezier!

Panos broodjes

  • Lokaal = speciaal 

Going local is helemaal in en je steunt er de plaatselijke economie mee. Je groenteboer, je slager om de hoek, je favoriete broodjeswinkel, de boer: de afgelopen jaren kopen we steeds vaker lokaal. Fijn om je eigen buurt te (her)ontdekken!    

  • Gezond gezien! 

Voor local food kiezen, da’s slim bekeken: het is verser, gezonder en smaakt beter, omdat er dankzij de korte keten minder tijd verloopt tot het moment waarop al dat lekkers in je mond belandt. Daardoor verlies je minder gezonde voedingsstoffen als vitamines en mineralen en behoudt je eten meer smaak.   

  • Into the season 

Leven én vooral eten volgens het ritme van de seizoenen, dat waren we een beetje vergeten ... Gelukkig hebben we herontdekt dat elk seizoen zijn eigen schoonheden heeft. De winter levert ons veldsla, krulandijvie en wittekool, in de zomer floreren jonge spinazie en spitskool. Seizoensgebonden groente zit boordevol smaak en dat proef je. 

  • Helemaal van de streek 

We mogen best trots zijn op onze streekproducten! Die zijn niet alleen lokaal en dus duurzaam, maar ook gezond, eerlijk en heerlijk. Sappige, grijze Noordzeegarnaaltjes, zachte plakjes Breydelham, het pittige en toch zachte van Brugge Oud-kaas: feestje! 

  • Kilometervreters? No, thanks! 

Kiezen voor lokaal is kiezen voor minder kilometers. Niet alleen voor jezelf, door in je buurt te shoppen, maar ook voor wat je koopt. Lokaal geteelde en geproduceerde voeding legt minder kilometers af om tot bij jou te raken, verbruikt zo minder brandstof en stoot minder broeikasgassen uit. Goed voor je groene voetafdruk! 

P.S. 

  • Een Belgisch onderonsje 

Een broodje Martino? C’est du Belge! En al helemaal bij Panos: niet alleen het recept is Belgisch, maar ook onze americain is gemaakt van 100% Belgisch vlees!  

  • ’t Is gebakken! 

Je broodje ter plaatse in de oven gebakken: zo ‘local’ én vers als je maar kan dromen. Als je dag een beetje crunch nodig heeft!