Vind uw locatie

Hoe kies ik een voedzame lunch on-the-go?

Stefanie van FoodLove voor Panos

Had je een brooddoos gevuld met een heerlijke en voedzame lunch, maar vergat je ze in alle haast thuis in de koelkast? Of ben je onverwacht onderweg voor een meeting en begint je maag te knorren?  

Take-away lunch it is! Maar hoe zorg je ervoor dat je ook dan de betere keuze maakt?  

Eat the rainbow

Bestel je een slaatje? Kies dan voor kleur. Groenten met verschillende kleuren bevatten verschillende soorten voedingsstoffen. En eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. 

Kies volkoren

Een belegd broodje is veel voedzamer en vullender wanneer het gemaakt wordt met een volkoren- of meergranenbroodje. Door de langdurige energieboost vermijd je bovendien een namiddagdipje! 

No mayo 

Heel wat broodbeleg bevat een kwart of meer mayonaise, en veel kleur-, bewaar- en smaakstoffen. Kies voor broodbeleg zonder saus, veel rauwkost en een lichte dressing. Vervang de mayo eventueel door hummus of een groentespread. 

Extra veggies

Vraag gerust extra groenten op je broodje. Die zal je met de glimlach geserveerd krijgen. Toch een kleine meerprijs? Niet erg! Een extra gevuld broodje verkleint de kans op een sweet snack in de namiddag. Dat geld is dan ook weer uitgespaard. 

Veggie of vegan

Eet je vaker plantaardig, dan is dat niet enkel goed voor jouw gezondheid, maar ook voor de planeet én de dieren. Tegenwoordig vind je (bijna) overal een heerlijk aanbod aan vegetarisch broodbeleg, en de opties worden alleen maar uitgebreider en creatiever! Denk aan een heerlijk gekruide hummus, of de smokey smaak van baba ganoush, een auberginetapenade uit het Midden-Oosten.