Vind uw locatie

Wat is Brood(doos)nodig?

Brooddoosnodig x Panos

Naar schatting zit een kwart van de leerlingen nog steeds met honger in de klas, waardoor ze een leerachterstand oplopen. Gelijke onderwijskansen beginnen al bij de brooddoos, want leren op een lege maag valt zwaar. Élke leerling verdient een voedzame maaltijd en daar zetten we bij Panos graag onze schouders onder. Een samenwerking met Enchanté vzw kon en mocht dus niet uitblijven.

Brood(doos)nodig is het hartelijke initiatief van Enchanté vzw, ondersteund door Let Us, De La soul en de Vlaamse Overheid. Het project Brood(doos)nodig kaart het probleem van lege brooddozen aan en wilt met dit solidaire initiatief ouders, leerkrachten, familie, buren en lokale handelaars en bedrijven motiveren om samen de handen uit de mouwen te steken. Kleine gebaren samen, maken een groot verschil!

Brood waar iederéén een graantje van meepikt

Brooddoosnodig x Panos

Hoe wij bij Panos dit initiatief steunen? Met het Panos Qubo 6-zadenbrood. Daarmee vul je niet alleen je buik, maar ook de brooddozen van leerlingen die met honger in de klas zitten. Want per verkocht exemplaar schenken we samen 20 cent aan Brood(doos)nodig. Zo haalden we in april 2024 al € 32 400 op, yay! Heb je de smaak te pakken? Dan kan je ook rechtstreeks doneren of een specifieke school steunen die je nauw aan het hart ligt.

Maak jij ook het verschil?