Vind uw locatie

Zo kies je voor (h)eerlijke koffie

Panos koffie - Fairtrade - plantaardig

Met koffie gemaakt van Fairtrade koffiebonen begin je élke dag met veel zin! Mag het nog beter? Combineer je kopje dan met een wolkje plantaardige drink.

Overheerlijke koffies gemaakt met Panos-blend

Welke dag het ook is, alles gaat beter als je start met échte goeie koffie. ’t Wordt niet voor niets het zwarte goud genoemd, niet waar? Bij Panos weten we maar al te goed dat die wake-up call goud waard is, daarom maakten we een eigen unieke koffie van uitsluitend arabica-bonen. Typisch voor de arabica-boon is dat hij milder en verfijnder smaakt én minder cafeïne bevat, a.k.a. een favoriet bij vele koffieslurpers. Daarnaast kiezen we bewust voor fairtrade koffiebonen, zo werken we samen aan eerlijke handel en betere prijzen voor de koffieboeren terwijl jij van je kopje geniet.

Nu nog kiezen... Ga voor een doppio, espresso of een lungo als je van zwart en sterk houdt. Of laat je verleiden door pure feelgood met onze Caramellatte, Hazelnut Oat Latte of Chai Latte. Wist je trouwens dat de Chai latte helemaal vegan is? That’s right, snel ‘ns proeven dus! Denk: een kruidige chai-versie met almond drink. Wil je ook graag de Hazelnut Oat Latte vegan maken? Dat kan door de slagroom weg te laten, vraag er gerust naar in je Panos-winkel!  

Panos koffie - Fairtrade

Met almond of oat drink

Extra smaak, helemaal plantaardig en beter voor het milieu, what’s not to like?! Of je nu bewust vegan eet, lactose-intolerant bent of gewoon zin hebt in iets anders, wij zijn er graag voor iedereen. Daarom kan je vanaf nu ook je latte of cappuccino vergezellen van smaakvolle plantaardige drink, zoals Alpro almond of oat.

Waarom kiezen voor een plantaardige melkvervanger?

  1. ’t Is een lust voor je smaakpapillen! Haverdrink is bijvoorbeeld hemels romig, vol van smaak en perfect voor wie fan is van een rijke lichtzoete en zijdezachte koffie-ervaring. Amandeldrink daarentegen zorgt voor een extra subtiele notensmaak die licht en verfrissend is.

  2. Ze zijn vooral geliefd bij mensen met lactose-intolerantie, maar we vertellen graag waarom deze drinks meer liefde verdienen. Laten we eerst eens bij jou starten, want plantaardige drinks bevatten heel wat gezonde eigenschappen. Zo barst haverdrink van de gezonde vezels, wat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Amandeldrink is dan weer een bron van antioxidanten, die beschermen ons tegen schade van buitenaf. Daarnaast bevatten Alpro producten ook calcium en vitamine D.

  3. Beter voor onze planeet! In vergelijking met zuivelproducten hebben plantaardige alternatieven een lagere milieubelasting. Zo is er, volgens het Belgisch gemiddelde, ongeveer 700 liter water nodig voor één liter zuiveldrank. Er is geen enkele plantaardige tegenhanger van melk die zoveel water nodig heeft tijdens de productie. Kies je een jaar lang voor Alpro dan kan je in een jaar tijd zelfs even veel water besparen als 193 wasmachinebeurten! De meest duurzame optie onder de plantaardige drinks is haver.

Zin iiin een portie plant power? Vraag ernaar bij Panos in je buurt!