5 goede redenen om voor veggie te gaan

WEETJES-VEGGIELICIOUS-1080.png

  • Lief voor je lijf ... 

Minder vlees, meer groenten: daar wordt je lichaam blij van, dat benadrukken voedingsdeskundigen. Kom jij aan de aanbevolen hoeveelheid van minimaal 250 gram groenten per dag? Een extra dosis verse groentjes op je favoriete broodje of een veggie broodje: dat helpt je al aardig in de goede richting!  

  • Beter voor de planeet 

Door minder vlees te eten verminder je je impact op de planeet, de dieren en je medemens. Meer groenten? Da’s ook gewoon beter voor het klimaat en het milieu. Eén dagje (of meer!) zonder vlees inlassen in je week? Goed bezig!  

  • Da’s gewoon ... veggielicious! 

Gezonder, groener: goede redenen om voor veggie te kiezen, maar ... het is ook gewoon lekker! Uit de Panos broodjesenquête blijkt dat twee derde van de deelnemers voor een veggie broodje kiest omdat hij of zij dat simpelweg lekker vindt. Veggie love forever!   

  • Multiculti hartje veggie hier graag hartje symbool als dat kan 

Hello hummus, groentespreads, curry’s & co: veggie en vegan zorgen voor meer variatie, vaak geïnspireerd op andere eetculturen. Meer keuze, meer smaak: zo past de hele wereld tussen je broodje.      

  • Fijn voor de lijn 

Van veel groenten te eten word je niet dikker, integendeel. Vaker veggie eten is een  gezonde, verantwoorde manier om lekker te eten en je gewicht op peil te houden. 

P.S.  

  • Vega cool! 

Wist jij dat alle broodjes – behalve de sandwiches – uit het Panos assortiment helemaal vegan zijn?  

  • De lekkerste! 

Welke groenten wil jij op je belegde broodje? De lekkerste van het seizoen! Daarom heeft Panos een seizoensgebonden slamengeling met veel smaakvariatie. De zomer smaakt naar spitskool, krulandijvie en jonge spinazie; in de winter proef je wittekool, krulandijvie en veldsla. Die kan je aanvullen met komkommer, geraspte worteltjes, tomaat, radijsscheuten, rucola, ui, augurk, ... Allemaal knispervers!