Zo maak je de mooiste food foto!

Instagram is het walhalla voor de meest prachtige plaatjes. Zéker als je eten in de spotlight staat! Niemand kijkt nog op als er meteen foto’s gemaakt worden eens het eten op tafel staat. Wil jij ook je volgers doen kwijlen? Wij helpen je op weg!

Lights, camera, action

Met een goede camera kom je al ver! Moet je per se dat heel erg dure fototoestel kopen? Nee hoor, heel wat smartphones komen ook in aanmerking. Check ook altijd of je geen speciale modus hebt op je smartphone of fototoestel die speciaal gericht is op het maken van foto’s van je eten. Nog een belangrijke must have: licht! En nee, die flitser mag je weer wegsteken. Natuurlijk daglicht werkt het best, dus reserveer dat plekje aan het raam alvast!

Doe het met stijl

Nu over naar de echte actie! Haal je food erbij en experimenteer. Probeer verschillende composities en invalshoeken uit. Wees zeker niet bang en doe maar wat. Strooi hier en daar wat ingrediënten, leg je mesje erbij, laat wat kruimels achter, leg er frivole bloemetjes bij, alles kan! Laat het er gewoon niet uitzien alsof een tornado net door je huis ging.

Wees ook niet bang om eens een andere ondergrond te proberen. Vooral lichte ondergronden doen het goed, denk aan marmer en hout. Naast je ondergrond let je best ook op de achtergrond. Die vuile handdoek bijvoorbeeld laat je best uit beeld.

De ster van de show

Maar waar het nog altijd echt om draait: het eten! Het ene gerechtje ziet er al wat fotogenieker uit dan het andere, maar met de juiste tips maak je daar ook een topfoto van! Bij food foto’s zijn de details heel belangrijk. Zorg ervoor dat er geen enkel blaadje verlepte sla ligt of andere dingen die er van dichtbij onsmakelijk uitzien. Net zoals jij, heeft eten namelijk ook een beste kant. Draai wat en probeer alle kanten uit tot je verzadigd bent.

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKEL-teaser-(1).jpg

Kriebelt het om aan de slag te gaan en zoek je fotogeniek eten? Denk aan een kleurrijk taartje, een gezellig ontbijttafereel of ga voor een van onze #Panosfoodie broodjes! Deze broodjes halen vast en zeker de foodie in jou naar boven. Perfect fotomateriaal, als je het ons vraagt!

En psst, vergeet je resultaten niet te posten zodat we mee kunnen genieten hè ;) #Panosfoodie #PanosBelgium