Vind uw locatie

Wat je nog niet wist over je kopje koffie

Het zwarte goud, om je op te wekken, wakker te houden, tijdens een koffieklets, als gezelschap bij je taartje, enzovoort. Het kopje koffie is voor velen onder ons onmisbaar geworden, maar koffie is meer dan een warm drankje!

Warme of ijskoude koffie?

De meeste mensen grijpen naar een warm kopje koffie, maar ook ijskoffie is een topper als je het liever fris hebt! Vooral bij zomerse temperaturen kan dat al eens smaken. Toch zou je best zweren bij een kopje warme koffie. Uit een Amerikaans onderzoek bleek namelijk dat er meer antioxidanten schuilen in de warme dampende variant. Antioxidanten heb je nodig als bescherming tegen vrije radicalen. Dacht je er nu aan om liters koffie te drinken? Think again, want zoals bij alles drink je koffie best met mate!

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKELDETAIL-koffie-2-1418-X-658.jpg

Hoeveel is te veel? Dat verschilt van persoon tot persoon, maar onderzoek toont aan dat je bij drie tot vier kopjes per dag goed zou zitten, tenzij je zwanger bent. Drink je te veel koffie, dan word je angstig, hyperactief en kan je beginnen trillen. Een echte no-go dus!

(Koffie)dik in orde!

Onderzoeken tonen aan dat het warme goedje heel wat voordelen heeft voor ons lichaam, maar ook je tuin vaart er wel bij! Heb je een moestuintje en verloopt het groeien wat traag? Help je planten een handje en pleur je koffiedik niet meteen de vuilbak in, maar vermeng ze met je aarde. Door de stikstof, fosfor en kalium bevordert het de groei van je planten. Niet alleen is het goed voor de groei, je houdt er ook de slakken mee weg en lokt de regenwormen. Dat laatste is goed voor de beluchting en bemesting van je grond. Scoooore! En oh, je planten laten meegenieten van je mok warme koffie zou ze ook een mooier kleurtje bezorgen.

Koffie met een geurtje

Kopi Loewak is de duurste koffie ter wereld en drie keer raden waarom! Het is niet de origine van de koffiebonen, maar wel het productieproces die de prijs doet stijgen. De boontjes worden namelijk gevist uit de uitwerpselen van een Loewak. Tijdens het verteringsproces van het beestje komen er aminozuren vrij, die uiteindelijk voor de bijzonder zoete en frisse smaak zorgen. Dat is, euhm, speciaal!