Verlof in eigen hof: wat te doen?

Staycation, waarschijnlijk het meest gebruikte woord van deze zomer! Met z’n allen zoeken we Belgische parels op en onze eigen tuin krijgt ook een hoop meer aandacht. Plan jij ook een dagje genieten in eigen achtertuin? Ontdek dan snel onze tips!

Voor de bezige bijtjes

Kan je niet stil zitten en wil je aan de slag? Het ideale moment om je tuin een upgrade te geven. Tuinieren doet niet enkel je tuin goed, maar ook jij fleurt ervan op! Zo zou tuinieren positief zijn voor je mentale gezondheid. Dat kan ook niet anders met die gezonde buitenlucht, heerlijk geurende planten en de warmte van de zon: pure ontspanning!

Leg je eigen moestuintje aan

Je hoeft geen grote tuin te hebben om zelf groenten, fruit of kruiden te kweken. Met een klein terras of balkon kan je al veel kanten op. Een moestuintje kan zowel in de volle grond of in een bak. Zie jij een moestuintje niet zitten? Dan kan je ook perfect gaan voor enkele kruiden in een bloempotje.  Denk aan bieslook, dragon, tijm en oregano.

Beweeg die groene vingers

Naast je tuin ontdoen van onkruid en het gras maaien, zijn er nog een heleboel andere dingen die je in deze periode kan doen. Heb jij een rozenstruik staan met tal van uitgebloeide bloemetjes? Knip ze weg om zo nieuwe bloei te stimuleren! Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van tuinieren; in juli kan je ook nog perfect eenjarige planten zaaien.  

Tuinplezier voor jong & oud

Je tuin is de ideale ruimte voor tal van spelletjes zoals Kubb, een waterballongevecht en badminton, maar dacht je ook aan de volgende activiteiten?

Fun met de kids

Kinderen hebben niet veel nodig om zich rot te amuseren! Wat denk je van een kermis in je eigen tuin? Verzamel oude blikken, stapel ze op elkaar en daag je bengel uit om ze allemaal omver te gooien.  Hergebruik flessen, versier ze en tover ze om tot ‘bowlingkegels’ en gebruik een bal om ze omver te kegelen. Wie zal als eerste een strike gooien?

Zijn je kinderen fan van zoektochten? Laat ze dan door heel de tuin speuren met een tuinbingo! Maak foto’s van spullen of plekjes in de tuin en laat ze ernaar zoeken met een zelfgemaakte schatkaart. Hebben ze alles gevonden? Beloon ze dan met een heerlijk taartje of een donut!

Tel vlinders

Sla ook als volwassene aan het speuren! Natuurpunt organiseert tussen 4 en 26 juli de Grote Vlindertelling om de Vlaamse vlinderpopulatie in kaart te brengen. Hoe je dat precies doet? Simpel! Download de zoekkaart of installeer de app ‘ObsIdentify’. Om de tel niet kwijt te raken is er deze tellijst. Uitgeteld? Hier kan je jouw vlindertelling doorgeven!

Camping ‘den Hof’

Zeuren je kinderen al de hele tijd dat ze graag willen kamperen? Kies dan een mooie dag (en nacht) uit en zet de tent op in je tuin! Overdag kan je ook een heus kamp bouwen met kussens en oude lakens. De avond kan je afsluiten met marshmallows boven de barbecue of de vuurkorf.

Mis jij eerder het festivalgevoel? Nodig je bubbel uit en laat iedereen zijn eigen tentje opzetten. Om het plaatje compleet te maken kan je live muziek laten spelen van een van de vorige festivaledities, nét echt!

Zoals het betaamt, ontwaak je waarschijnlijk zwetend van de warmte door de zon. Tijd om over te schakelen naar een gezellig ontbijtje! Verwen iedereen met koeken of sappig fruit. Het ontbijt vergeten? Check dan eens of je geen online bestelling kan plaatsen bij je plezant krokante Panos! In een klik zijn die hongerige buikjes zo gevuld!