Verken België: 7 mooie wandelplekken

De grens oversteken is niet meer vanzelfsprekend, maar gelukkig herbergt België ook veel verborgen schatten. In alle uithoeken van ons land vind je een wandeling die de moeite waard is. Ga je ook een dagje op verkenning? Check dan zeker deze wandeltips! 


Wandelingen die de moeite waard zijn 


Het Zwin in West-Vlaanderen


Het hoeven niet altijd bossen te zijn, ook de zee heeft heel wat moois te bieden! Naast uitblazen in de mooie natuur en genieten van de gezonde zeelucht, kan je in Het Zwin ook vogels spotten! Een plezier voor jong & oud dus. Er zijn verschillende bewegwijzerde korte routes of je kan kiezen voor begeleide wandelingen. Vergeet zeker niet vooraf online te reserveren! 
Als je dan toch in Knokke-Heist bent, waarom geen stadswandeling doen? Ga langs bij de Dienst Toerisme en vraag naar de social media routes. Nee hoor, geen saaie wandeling langs verouderde gebouwen, maar een hippe Instagram-, TikTok- en LinkedIn-route. De route neemt je mee naar de kleurrijkste plekjes die je gegarandeerd de perfecte foto opleveren!  


De Zwalmvallei in Oost-Vlaanderen 


Je denkt misschien eerst aan de Ardennen als je aan mooie wandelplekjes denkt, maar ook Oost-Vlaanderen heeft zijn aandeel! Zo vind je in de streek van Zottegem en Brakel de kleurrijke Zwalmvallei. Zowel fans van kleine en grote wandelingen kunnen hier hun wandelhart ophalen. Deze regio trakteert je op prachtige bosgebieden, leuke dorpjes, charmante vlonderpaden en nog veel meer.


Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg


Fervente Instagrammers hebben dit park misschien al zien passeren tijdens het scrollen. Connecterra is namelijk een heel geliefd plekje voor een mooie natuurfoto. Je zou voor minder want hét uitzichtpunt met de meren en mijnsteenbergen is adembenemend! Naast het gekende Connectera kenmerkt het park zich nog door acht andere wandelgebieden. Het volledige park biedt maar liefst meer dan 220 km wandelpret, smeer die kuiten dus maar al goed in! 


Kravaalbos in Vlaams-Brabant 


Dit ecologische paradijs bevindt zich op de grens tussen Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant en bezorgt je kilometers stapplezier. Het bos kenmerkt zich door prachtige rijen knotwilgen en in de lente kleurt het helemaal paars door de wilde hyacinthen. Geluksvogels kunnen hier zelfs wilde dieren spotten! 


Zoniënwoud in Brussel


Wie aan Brussel denkt, denkt waarschijnlijk aan files, het Atomium en shoppen maar ook in Brussel vind je groen! Zo vind je te midden van alle drukte het Zoniënwoud. Deze plek vol prachtige fauna en flora is zo’n 4383 hectare groot en strekt zich uit over de drie Gewesten van het land, met maar liefst 1665 hectare in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! Naast wandelen kan je hier ook fietsen, paardrijden, vissen en nog veel meer. Er is dus voor elk wat wils! 

Contenvisuals-website_Artikels_Wandeltips2.jpg


Hobokense Polder in Antwerpen


Naast de stad en parking vind je in Antwerpen ook groene plekjes waar je kan onthaasten. Een van die plekjes is de Hobokense Polder, een natuurreservaat van 170 hectare dat ten Noorden van Hoboken ligt. In de Polder vind je bewegwijzerde routes tot 7,5 km. In de Hobokense Polder kom je natuurlijk een polder tegen, maar ook bos- en moerasgebied liggen op je pad te wachten. Voor de romanticus in jou hebben we zelfs een extra tip: blijf nog even tot de zon ondergaat en geniet van een romantisch natuurtafereel! 


Vallei van de Amblève in Luik


Wat is een lijst vol wandelingen zonder de Ardennen? We konden dus niet anders dan afsluiten met het walhalla voor wandelaars! We eindigen in stijl met een wondermooie vallei in La Gleize, een dorpje in de provincie Luik. Deze idyllische plek bestaat uit slingerende riviertjes en charmante bosranden.


Van al dat wandelen honger gekregen of zin om je op te warmen aan een dampende koffie on the go? Check de Panos-winkel in je (wandel)buurt!