Vind uw locatie

Vegan leven voor dummies

Alsmaar meer mensen kiezen voor het vegan pad, maar ze zien in het begin soms de bomen door het bos niet meer. Denk jij er ook aan de switch te maken? Wij hebben alvast enkele tips voor jou!

Op het menu

Dat vegans geen vis of vlees eten wist je waarschijnlijk al, maar daar blijft het niet bij. Vegans kijken kritisch naar alles van dierlijke oorsprong, maar soms ligt de oorsprong niet meteen voor de hand. Wist je bijvoorbeeld dat er in paprikachips of –nootjes melkpoeder zit? In snoepjes zit dan weer gelatine, wat ook dierlijk is. Maar vegans bannen meestal ook schoonheidsproducten getest op dieren of ook truien van wol. Maar hoe streng je bent, kies je natuurlijk zelf!

Goed begonnen is half gewonnen!

Van de ene op de andere dag abrupt vegan worden is niet ideaal. Vlees en vis bevatten namelijk heel wat stoffen die je lichaam nodig heeft, denk aan vitamine B12, ijzer, calcium,… Belangrijk dus om eerst op te zoeken hoe je op een gezonde manier kan overschakelen naar vegan. Hoe meer je erover weet, hoe sterker je in je schoenen staat.  

Zoek een goede balans

Groenten maken meestal het grootste verschil in je vegan-gerechten en zij zorgen voor variatie. Maar dat is niet per se slecht, want zo eet je automatisch gezonder en ga je meer experimenteren met gerechten. Inspiratie uitgeput? Google is je beste vriend!

Date night op restaurant

Uh-oh, als je zelf kookt heb je alle controle over wat je in je kookpot pleurt, maar wat op restaurant? Geen zorgen, anno 2023 zijn er heel wat restaurants waar ook vegan gerechten op de kaart staan. Niet zeker of jouw favoriete restaurant ook vegan aanbiedt? Meestal staat de menukaart op hun website, lekker makkelijk! 

Allemaal goed en wel, maar wat als je op reis gaat? Geen zorgen, The Vegan Society bracht hiervoor een boekje uit genaamd Travel Passport. Hierin staat in 79 talen een korte uitleg van wat je wel/niet eet. Dit toon je dan aan de ober of chef, zo hoef je niets met handen en voeten uit te leggen! Houd jij van light packing en echt geen plaats meer voor een boekje? Ze hebben ook een app!

body-vegan.jpg

Kom bij Panos aan je vegan-trekken

Ook in ons assortiment vind je vegan verwennerij! Voor de hartige eters hebben we onze panini falafel mango chutney en de exotische Mediterraanse Hummus of proef eens broodje aubergine- en tomatenspread. Eerder een zoetekauw? Wist je dat onze Carré Confituur ook vegan is?