Vandaag is rood, de kleur van je neus!

De Plezantste Familie bakt nogal wat af, maar ook voor andere families zorgen we met plezier voor extra brood op de plank. Zo steunt Panos heel wat mooie initiatieven zoals TADA, Koffie Voor Iedereen, maar ook Rode Neuzen!

Rode Neuzen Dag

Een op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Leerkrachten merken dit probleem ook op, want maar liefst een op de twee Vlaamse leerkrachten wordt wekelijks geconfronteerd met leerlingen met psychische problemen. Daarvoor organiseren VTM, Qmusic en Belfius elk jaar opnieuw Rode Neuzen Dag. Met heel Vlaanderen willen ze geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

Fun-raising

Al een saaie inzameling in gedachten? Think again! Op de Rode Neuzen Dag staat ‘fun-raising’ centraal. Hun motto is niet voor niets ‘lachen helpt’. Door te lachen en samen gek te doen, willen ze het taboe rond psychische problemen graag doorbreken en bespreekbaar maken. Verder willen ze ook geld inzamelen met de hulp van allerlei ludieke acties en donaties om hen een betere opvang te schenken.

Neus je mee?

Heb jij het ook wel voor een Rode Neus? Voor € 5 nam je al een roodgekleurd exemplaartje mee naar huis. Dit jaar bracht ons dat op de opbrengst van maar liefst €11 400!