Onze favoriete lunchplekjes in Brussel

Zelfs in een drukke stad als Brussel zijn er groene oases om tot rust te komen. Je zal verbaasd staan welke picknickplekjes we er hebben gevonden. 

Jean-Félix Happark - Etterbeek

Oudergemlaan

Een minder bekend park maar zeker de moeite om hier eens een kijkje te nemen en te picknicken. In Etterbeek ligt dit perfect verscholen stukje groen waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 19de eeuw. Het domein van de Hap-dynastie ademt deze periode helemaal uit. De oranjerie van het Haphuis neemt een prominente plaats in en herinnert aan de grandeur van vroeger. Wist je dat de familie Hap vroeger alleen senioren toeliet in het park? Vandaag is iedereen welkom.

Panos to be

Panos - Waversesteenweg 701 - Oudergem

Panos - Trierstraat 126-128 - Elsene

ALL-DEVICES_BEELD-BODY-TEKST-Lunchplekje-Brussel-JF-Happark-1418-X-658.jpg

De tuinen van de Terkamerenabdij

Kloosterstraat en Munsterstraat - Elsene

De statigheid van Brussel vind je ook terug in de natuur. Tussen de vijvers van Elsene en het Terkamerenbos bevinden zich de tuinen van de Terkamerenabdij. Ze laten twee totaal verschillende gezichten zien. Het eerste deel is een fraaie bostuin, het tweede een klassieke terrasstijl. De Terkamerabdij is overigens een van de oudste monumenten in Brussel: ze dateert van 1201.

Een tip: vlak bij dit park vind je het Ten Boschpark. Hier tref je heel speciale bomen aan uit de 19de eeuw. De ingang is aan de Lariksenstraat of via de Vleurgatsesteenweg.

Panos to be

Panos - Kroonlaan 459 - Elsene

Panos - Elsensesteenweg 27 Elsene

ALL-DEVICES_BEELD-BODY-TEKST-Lunchplekje-Brussel-Terkamerenadbij-1418-X-658.jpg

Leopoldpark

Europese Wijk - Belliardstraat

Hartje Brussel laat zich van zijn groenste kant zien in het Leopoldpark. Het domein is de thuishaven van musea, wetenschappelijke instellingen en ligt bij het Europees Parlement. De geschiedenis van het Leopoldpark gaat terug tot in de 19de eeuw toen er tal van monumentale gebouwen werden opgetrokken.  De collectie bomen is ronduit indrukwekkend. Zo zie je er Oosterse platanen die je in ons land alleen hier aantreft. De fraaie vijver in het Leopoldpark maakt het plaatje helemaal compleet.

Panos to be

Panos - Naamsepoort 27 - Elsene

Panos - Station Brussel Luxemburg - Trierstraat - Elsene

ALL-DEVICES_BEELD-BODY-TEKST-Lunchplekje-Brussel-Leopoldpark-1418-X-658.jpg