Onze favoriete lunchplekjes in Antwerpen

Waar in de Sinjorenstad is het goed toeven voor een picknick met je beste vrienden of collega's?

Den Botaniek - Antwerpen

Leopoldstraat

Deze planten- en kruidentuin stamt uit de 16de eeuw en zorgde vroeger voor de grondstoffen voor de apotheker. Vandaag zijn er in Den Botaniek maar liefst 2.000 kruiden te vinden. Er staat altijd wel iets in bloei in deze groene stadsoase. De bloemenperken zijn ronduit schitterend. Deze zomer is er bovendien vanaf 18 juli een gedichtenparcours en heet Den Botaniek toepasselijk 'Tuin der Poëten'.

Panos to be

Panos Meir 24 - 550 meter               

Panos Eiermarkt 1a - 750 meter

Panos Nationalestraat 84 - 800 meter

Panos De Keyserlei 16- 1000 meter

ALL-DEVICES_BEELD-BODY-TEKST-Lunchplekje-Antwerpen-Den-Botaniek-1418-X-658.jpg

Rivierenhof - Antwerpen

Turnhoutsebaan - Hoofvunderlei

Dit uitgestrekte domein is de voorbije jaren meermaals bekroond omwille van zijn unieke inrichting en voorzieningen. Aan wandelpaden en ontspanningsvoorzieningen geen gebrek hier. Maar het Rivierenhof herbergt ook zes verschillende collectietuinkamers: een rozentuin, een arboretum, een azaleatuin, een coryletum (hazelaars), een Keltische bomenhoroscoop en een pinetum (naaldgewassen). Het Rivierenhof is een park vol biodiversiteit en levend erfgoed. 

Panos to be

Panos Turnhoutsebaan 73 - 350 meter

ALL-DEVICES_BEELD-BODY-TEKST-Lunchplekje-Antwerpen-Rivierenhof-1418-X-658.jpg

Wandelboulevard MAS - Antwerpen

Zoek je een picknick 'with a view' dan kunnen we de wandelboulevard van het Museum aan de Stroom aanbevelen. Je neemt de roltrap en gaat langs 9 verdiepingen naar het dak. Daar bewonder je de Schelde en de stad op een volstrekt unieke manier. Maar het wordt ook een picknick met een snuifje cultuur. In de vitrines langs de roltrappen en op grote lichtwanden vind je telkens andere expo’s. Toegang tot de Wandelboulevard is gratis.

Panos to be

Panos Meir 24 - 1400 meter             

Panos Eiermarkt 1a - 1200 meter

Panos Nationalestraat 84 - 1800 meter

ALL-DEVICES_BEELD-BODY-TEKST-Lunchplekje-Antwerpen-MAS-1418-X-658.jpg