Onze favoriete lunchplekjes in Aalst

Aalstenaars zijn plezante levensgenieters. En wij weten de plaatsen waar je in Aalst geniet van een plezante picknick.         

Parktuin Schelfhout - Aalst

Ingang via Kamielstraat en Zonnestraat

Parktuin Schelfhout ligt in de Watertorenwijk, een dichtbevolkte negentiende-eeuwse wijk op wandelafstand van het historische stadscentrum van Aalst. Het park werd heraangelegd en is nu een levendige ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners. Je kunt er wandelen, uitrusten en genieten van de prachtige bomen en landschapstuin. Smakelijk alvast!

Panos to be

Panos Nieuwstraat 40 - 900 meter

Panos Kattestraat 65 - 1100 meter

Heuvelpark - Aalst

Kloosterweg 55

Amper 10 minuten buiten de stad ligt het Heuvelpark. Je vindt er avontuurlijke speelheuvels met paadjes, tunnels, uitgehouwen boomstammen en een reusachtige picknicktafel. De speelheuvels werden ingezaaid of beplant met streekeigen wilde bloemen, struiken

en bomen. Er is ook een interessant centrum voor natuureducatie en -beheer, waar kinderen al spelend de natuur kunnen verkennen.

Panos to be

Panos Nieuwstraat 40 - 4,4 km

Panos Kattestraat 65 - 4 km

Stadspark - Aalst

Parklaan, De Wolfstraat, Erembodegemstraat

In dit park van 15 hectare heb je nog ruimte genoeg. Rond twee visvijvers, de Ballonvijver en de Spiegelvijver, zijn er wandelpaden en speelterreinen. De oorspronkelijke constructies in het park - een melkhuis, een kaarthuisje, een tuinhuisje en een brug - ademen de typische sfeer van begin 20e eeuw. Dat wordt nostalgisch picknicken dus.

Panos to be

Panos Nieuwstraat 40 - 1500 meter

Panos Kattestraat 65 - 1500 meter

ALL-DEVICES_BEELD-BODY-TEKST-Lunchplekje-Aalst-Stadspark-1418-X-658.jpg