Hoera, lente: wat te doen?

De zon laat zich terug van haar stralendste kant zien, de natuur bloeit open, paaskonijnen brengen lekkere verrassingen en de paasvakantie loert om de hoek. De lente herbergt heel wat leuke dingen, als je het ons vraagt!

Paaseieren rapen

Tijdens de paasperiode kan je op veel plaatsen op zoek gaan naar paaseitjes. Waar? Echt bijna overal! Houd het klassiek en verstop ze in de tuin of ga eens op locatie. Wat dacht je van het pretpark? Plezant vertier verzekerd! Laat je meevoeren door Plop die in zijn show naarstig op zoek gaat naar zijn eitjes of sla aan het rapen met Kaatje en Viktor in Plopsaland.

Geen zin om naar een pretpark af te zakken? Ook in tal van steden worden er paaszoektochten georganiseerd. Zo kan je in Gent in het Huis van Alijn niet enkel eiers rapen, maar kom je er ook alles te weten over Pasen.

Heb jij het gehad met paaseitjes zoeken en wil je creatief aan de slag? Volg dan een chocoladeworkshop in Kaprijke met echte chocolatiers. 

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKELDETAIL-2-LENTE-3-404-X-380.jpg

Leef op blote voet

Ooit al eens een wandeling gedaan op blote voeten? Je voelt je één met de natuur en het is goed voor je bloedsomloop! Vlaanderen telt heel wat blotevoetenwandelingen. Zo is er Lietenberg in het Limburgse Zutendaal. Een goede twee uur wandel je over steentjes, gras, modder, zand, maar ook door riviertjes en plasjes. Voor de avonturiers is er zelfs een hangbrug en een labyrint. Vertoef je graag tussen de fruitbomen, kies dan voor het West-Vlaamse Oekene. Wil je de voeten en de reukzin prikkelen? Snuif dan letterlijk de sfeer op terwijl je het blotevoetenpad in Boom bewandelt. In het Provinciaal Recreatiedomein de Schorre loop je over een pad bezaaid met een 300-tal kruiden en geurplanten.

Volg het spoor naar het verleden

Fietsen, maar dan anders! Stap in een spoorfiets en ga over de spoorlijn die door het leger werd aangelegd en gebruikt. Trap jezelf van een Duitse bunker naar een Antitankgracht en pauzeer in café Perron Noord. 

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKELDETAIL-LENTE-2-1418-X-658-(1).jpg

Organiseer een paasbrunch

Niet enkel de kindjes mogen genieten van al het lekkers dat de paasklokken komen brengen, maar ook grote kinderen mogen erop los smullen. Laat de plastic eendjes deze keer voor wat ze zijn en ga voor fancy geschilderde eitjes in goud en brons. Paasdecoratie is belangrijk, maar het eten zelf nog meer! Chocolade voor de kleintjes, maar ook chocolade voor de volwassenen. Wat dacht je van chocolade muffins, chocolate cookies, brownies of chocoladekoeken? Mmm, laat het chocoladefestijn begin!