Hey jij, curieuzeneus!

Naast bier, chocolade en frietjes heeft België nog andere lekkere streekproducten. Ken jij de cuberdon of de Gentse neus?

Gentse neuzekes?!

Jaja, je leest het goed; neusjes om op te eten. En nee, Gentenaren zijn geen kannibalen. Een cuberdon is kegelvormig snoepgoed en wordt in de volksmond ook neuzeke, topneus of tsoepke genoemd. De snoepjes zijn meestal donkerpaars, hard vanbuiten met een stroperig zoet hart.

De geboorte van het snoepje is te danken aan een mislukt experiment van een Gentse apotheker. Hij probeerde zijn medicijnen te verwerken in siroop om ze langer houdbaar te maken, maar het experiment nam een verrassende wending. Een paar dagen later was de buitenste laag siroop verhard en versuikerd, en zo ontstond het Gentse neuzeke! Zo zie je maar, always look on the bright side of life!

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKELDETAIL-curieuzeneus-1-1418-X-658.jpg

Voor zoetebekken

Gentse neuzekes of Cuberdons? Hoe ze ook genoemd worden, ze blijven lekker! Maar proefde je ze ook al eens in combinatie met onze heerlijke croissant? Een hemelse harmonie, als je het ons vraagt! Onze croissant cuberdon gaat perfect hand in hand met de crunchy cuberdon crumble. En ook niet onbelangrijk; deze gouden spetter schittert ook op foto!