Vind uw locatie

Eten waar je gelukkig van wordt!

Lekker eten pleziert iedereen, maar wist je ook dat er bepaalde ingrediënten zijn die bijdragen aan je gemoedstoestand? Bepaalde voedingsstoffen hebben namelijk een positieve werking op je mentale gezondheid! Benieuwd welke dat zijn?

Champignons

Een tekort aan selenium en vitamine D kan je somber maken en tijdens dat sombere weer, is dat het laatste wat we nodig hebben. Voel jij je een beetje somber? Wie weet heb je dan een tekort aan die voedingsstoffen. Dat tekort kan je aanvullen met champignons, een groente waar je vitamine D en selenium in terugvindt!

Honing

Deze zoetigheid is niet enkel de perfecte metgezel van thee, maar is ook veel beter dan suiker. In honing zitten namelijk ook de stoffen kaempferol en quercetine, gezond voor dat brein van jou en het voorkomt ook depressie!

Vis

Probiotica is enorm belangrijk voor je darmflora. In je darmen vindt de aanmaak van het gelukshormoon serotonine plaats. Een goede darmflora is dus belangrijk! Daarvoor is Omega 3 de meest geschikte kandidaat. Omega 3 vind je vooral in vette vis, denk aan zalm en makreel!

Bananen

Deze fruitsoort heeft niet alleen de vorm van een lach, maar hij tovert ook een lach op je gezicht! Ze bevatten tryptofaan, een stof die bevorderlijk is voor de aanmaak van het gelukshormoon. Het gele fruit doet ook dienst als een ‘rustgever’.

Augurken

Zoals je al eerder las, dienen we onze darmen te verwennen voor de aanmaak van serotonine. Dat is waarom gefermenteerd eten ook een go-go is. Gefermenteerd eten, zoals de augurk, stimuleert de creatie van serotonine en dopamine in het spijsverteringsstelsel. Maar ook het humeur, het geheugen en de hersenen varen er wel bij!

Chocolade

Contenvisuals-website_Artikels_teaser-1_eten-waar-je-gelukkig-van-wordt3.jpg

Het is geen fabeltje dat chocolade je écht gelukkig maakt! Pure chocolade helpt de bloedsomloop naar de hersenen te verbeteren en is positief voor je concentratie. Ook je energiepeil gaat de hoogte in. Naar chocolade grijpen is dus nog zo slecht niet, hè!

Zin in chocolade gekregen? Proefde je onze Brownie dan al? Zoveel smakelijke smeuïgheid in een vierkantje heb je nog nooit geproefd! Hij is onlangs in Het Nieuwsblad zelfs gekroond tot de Beste Brownie.