DIY-receptje: Bruschetta met tomaat & ricotta

Met brood maak je de heerlijkste boterhammen voor in je brooddoos, maar brood is veelzijdiger dan dat. Zo kan je met sneetjes brood ook krokante croques, zoete wentelteefjes of kruidige croutons maken. De mogelijkheden zijn ontelbaar. Vandaag gaan wij voor een romige bruschetta die je in geen tijd op tafel tovert!

De basis

Geen bruschetta zonder kwalitatief versgebakken (stok)brood! Als basis kan je kiezen wat je het liefst eet of je kan die baseren op je topping. Heb je bijvoorbeeld een topping die minder vult of nood aan extra crunch? Kies dan voor een vezelrijk en stevig brood met veel graantjes.

Nog geen brood in huis? Wist je dat je hiervoor ook terechtkan bij onze Panos Q8-winkels? Je kan er makkelijk even binnenspringen na het werk, terwijl je naar huis rijdt. Je hoeft niet bang te zijn dat er geen brood meer zal zijn! We hebben hier namelijk een ruim assortiment en we bakken heel de dag doo, zodat we je ook ’s avonds kunnen voorzien van je dagelijkse brood.Er is een groot aanbod van klassieke broden, maar je vindt er ook artisanale varianten, desem- spelt- en bio brood!

Contenvisuals-website_Artikels_DIY-bruschetta_Bodyvisual.jpg

De topping: wat heb je hiervoor nodig?

 • Stukjes tomaat
 • Fijngesnipperde ajuin
 • Fijngesnipperde basilicum
 • Ricotta
 • Basilicum blaadjes
 • Balsamico
 • Peper, zout en olijfolie

Hoe maak je het?

 1. Toast een dik sneetje brood
 2. Bemeer het met een laagje ricotta
 3. Meng de stukjes tomaat met de ajuin en de fijngesnipperde basilicum. Verdeel dit over het brood
 4. Kruid met peper, zout en olijfolie
 5. Werk af met een blaadje basilicum en balsamico

Smakelijk!

Probeerde jij deze creatie ook uit? Post een foto en tag ons zodat we mee kunnen genieten van het yummy resultaat! #Panosbelgium