Vind uw locatie

Deze trends in koffie zijn hot!

Ben je ook een koffielover? Dan ben je zeker niet de enige want ons land staat in de top 10 van grootste koffiedrinkers ter wereld. Gemiddeld verbruiken we per jaar bijna 5 kilo gemalen koffie per persoon, omgerekend is dat 1,35 kopje per dag. Dat zijn steeds vaker koffies met een smaakje of speciale zetwijze. We gingen op zoek naar de grote trends in binnen- en buitenland. Wat is hot en met welke nieuwe koffies gaan we binnenkort ons feelgoodmomentje beleven? Een overzicht.

Cold brew koffie wint aan populariteit

In Angelsaksische landen is het al enorm hip maar ook bij ons breekt 'cold brew' koffie door. Het is geen ijskoffie (die wordt heet gezet en dan afgekoeld) maar wel koffie die koud gezet wordt. De methode? Gemalen koffie wordt gemengd met koud water en vervolgens 24 uur in een gesloten pot bewaard. Vervolgens schenk je dit koude mengsel door een neteldoek. Wat ijsklontjes erbij, eventueel koude melk en voor de liefhebbers wat bruiswater en citroen. Vroeger was het een typisch zomerdrankje maar de licht bittere smaak slaat nu het hele jaar door aan.

Koffie vervangt softdrinks

We hadden het net al over ijskoffies. Die nemen steeds vaker de plaats in van de klassieke frisdranken. Dat komt natuurlijk ook door de fantasievolle smaakjes die je met ijskoffie kunt krijgen. Een andere reden is dat jongeren overstappen naar koffie. Koffie is voor hen echt de trendy nieuwe frisdrank. Uit studies blijkt zelfs dat jongeren eerder koffiedrinkers worden dan hun ouders en grootouders in hun jonge jaren.

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKEL-detail-koffietrends.jpg

Koffie om je beter te voelen

In sommige landen zoals de Verenigde Staten worden nu ook voedingsstoffen aan koffie toegevoegd. De mix van bananen met koffie is daar al goed ingeburgerd net zoals mocha smoothies.  Het idee is dat je zo bijna ongemerkt gezonde stoffen binnenkrijgt die je op zich minder lekker vindt. Benieuwd of die trend ook naar ons komt overgewaaid.

Koffies zien er steeds beter uit

Koffie drink je natuurlijk om de smaak maar: het oog wil ook wat. Dus is de afwerking van de koffie steeds belangrijker. De barista-signatuur in de koffie ken je natuurlijk maar het gaat ook om de finishing touch met speciale ingrediënten. Ook Panos is helemaal mee met deze trend. Heb je onze nieuwe verwenkoffies al eens geproefd? Dan weet je dat wat er goed uitziet, ook heel goed smaakt. 

Duurzame koffie is de standaard

Eigenlijk is het geen trend meer en daar zijn we blij om. Vandaag is 'duurzaam' de nieuwe norm voor koffiedrinkers. Koffie móet gecertificeerd zijn en daar zijn we het helemaal mee eens. Alle koffie van Panos is 100% Fairtrade. We kennen de herkomst en dus weet jij zeker dat je met elk kopje meehelpt aan een betere toekomst en opbrengst voor de koffieboeren. Zij worden ook opgeleid om efficiënter te produceren. Betere kwaliteit die ook goed is voor het milieu: zo drink je je koffie het liefst.

Over trends gesproken. Heb jij een smaak, koffievariëteit of andere voorkeur die je nog niet bij Panos hebt gezien? We horen het graag op onze Facebookpagina.