De gezichten achter Panos: Sarah

Onze missie? Jou een ware plezant krokante ervaring bezorgen! Hoe we dat doen? Met een gepassioneerd team!. Benieuwd naar het verhaal van de mensen die elke dag hun hart en ziel leggen in hun werk? Lees hieronder het interview met Sarah; de uitbaatster van onze Panos-shop in Lommel kan je steeds herkennen aan de grote lach op haar gezicht. 


Hoe begon het Panos-verhaal voor jou? 


Ik ben hier begonnen als parttime-interim en wist altijd al dat ik in de voedingssector wou werken. Ik heb altijd als jobstudent gewerkt in een frituur. Tijdens mijn studies wist ik al heel snel dat ik terug in een frituur wou werken, dus ben ik gestopt met mijn studies. Ik wou graag zelf een frituur openen, maar had daar helaas de centjes niet voor. Ik moest dus op zoek naar een andere job en zo kwam ik bij Panos terecht. 
Ik vind het geweldig dat ik nu bij Panos mensen blij kan maken en ze kan helpen bij het ontdekken van ons assortiment. Ik ben echt blij als ze me laten weten dat het lekker was! 


Heb je altijd al iets met voeding gehad? 


Ja, ik sta ermee op en ik ga ermee slapen! (lacht)


Was je als kind ook al bezig met bakken? 


Er zijn veel kinderen die klasjuffrouwtje speelden, maar dat deed ik niet. Ik had mijn eigen winkeltje en ik kreeg van mijn mama bananen en koeken, die ik dan in mijn winkeltje kon leggen. De verkoopster in mij zat er dus altijd al in, en nu zit ik hier! 
Was dit je grote droom? 
Goh, ik ben redelijk realistisch ingesteld en had niet echt grote dromen. Het komt zoals het komt, ik ben nu hier beland en ik doe dit na bijna 15 jaar nog steeds supergraag! (lacht)


Wat is je grote sterkte als persoon? 


Mijn relativeringsvermogen! Je hebt dat nodig als je met mensen werkt en als je op zoek moet naar oplossingen. Ik vind het belangrijk dat je zaken oplost met wat humor. Door de strenge baas te spelen bouw je geen hecht team op die graag komt werken, dus we proberen hier elke dag te lachen. Ik kan streng zijn als het moet, maar ik blijf nooit lang boos. 

Contenvisuals-website_Artikel-Lommel-BODY-visual-2.jpg


Heb je een levensmotto? 


“Wat vandaag niet is, kan morgen altijd nog gebeuren”. Als het vandaag niet lukt, zal het morgen misschien wel lukken. Ik probeer niet te perfectionistisch te zijn, dat houd je toch niet vol. 


Wat zijn je kleine werkgelukjes?


Mijn favoriete moment is de middagspits als het superdruk is. Als we de wachtrij tot buiten zien staan, dan zit ik vol adrenaline. Een ander werkgelukje is het moment dat de oven vol worstenbroodjes open gaat, mmm! Ze zouden daar eens een parfum van moeten maken, dan spuit ik mezelf er helemaal mee vol. Ik vind het ook superleuk als de toog vol mooie koeken ligt.

Contenvisuals-website_Artikel-Lommel-BODY-visual.jpg


Heb je ook hobbies? 


Ja, ik speel volleybal, maar helaas ligt dat door corona wat stil nu. Ik ga ook graag het bos in om te gaan wandelen met mijn hond, zo kan ik mijn hoofd leegmaken.


Heb je een anecdote die je altijd zal bij blijven? 


Ik heb er zelfs een paar! (lacht) Enkele jaren geleden heeft de stadsdichter van Lommel een gedicht voor mij gemaakt en dit voorgedragen toen de winkel vol zat. Hij is een vaste klant bij ons en ik had hem geïnspireerd, superlief! 
Daarnaast hebben we hier ook eens een overstroming gehad. We hebben eigenhandig water moeten wegscheppen en onze regioverantwoordelijke Kathleen is toen komen helpen. Ik zal nooit vergeten hoe we hier stonden met onze trekker en onze rubberlaarzen! 
We hebben hier ook al sleepovers gehouden met ons personeel. We spelen dan een Panos-quiz met zaken die ze moeten kennen over hygiëne, onze producten... en erna bouwen we een feestje. Ik heb al veel leuke dingen meegemaakt en ik hoop dat het mag blijven duren!


Begin je jouw dag met een vast ochtendritueel? 


Ja hoor, ik start altijd met twee bakjes koffie. Het begon eerst met chocolademelk, dan latte, dan koffie met veel suiker en melk en nu drink ik ‘m graag zwart! 


Is er een Panos-verwennerij die je niet kan weerstaan? 


Ik eet alles, maar ik heb liever hartig dan zoet. Geef mij maar een worstenbroodje of een pizzabaguette! 


Hoe ziet je team eruit? 


Ik heb een vrouw in ons team die hier al acht jaar werkt en ik vertrouw haar voor 100%. Zij kan alles en staat altijd klaar om onze jobstudenten te helpen! Verder werken er nog twee vrouwen als vaste krachten en enkele jobstudenten. Ze wonen allemaal in Lommel. 


Sarah haar verhaal ken je nu, maar ben je ook benieuwd naar het verhaal van onze andere Panos-gezichten? Lees dan het verhaal van Hervé, het koppel Daisy & Freddy of kom meer te weten over Bozenko.