Vind uw locatie

De gezichten achter Panos: Ontmoet Antonio

Onze missie? Jou een ware plezant krokante ervaring bezorgen! Hoe we dat doen? Met een team vol gepassioneerde mensen. Benieuwd naar het verhaal van de mensen die elke dag hun hart en ziel leggen in hun werk? Lees dan het interview met de goedlachse Antonio! Hij is de trotse uitbater van een Panos citywinkel in Brussel (Anspachlaan) en heeft een grote liefde voor ijskoffie en boterkoeken.

 Welke kwaliteiten bezit een ware ondernemer, volgens jou?

 Ik denk dat een goede ondernemer organisatietalent moet hebben, ambitieus & creatief moet zijn en heel gedisciplineerd moet kunnen werken. Hij of zij moet ook durven investeren en risico's nemen. Een ondernemer is goed met personeel en is flexibel, dat is heel belangrijk. Werknemers moeten werk en privé op elkaar kunnen afstemmen, zonder dat hun prestaties daaronder leiden. Het gaat om de juiste balans vinden. Het gaat ook  om ambitie & passie, en de motivatie om die over te brengen op het personeel.

Wat motiveerde je om aan de slag te gaan als zelfstandige Panos-uitbater?

Omdat het concept van Panos op innovatie is gericht en het zo goed mogelijk voldoen aan de verwachtingen van klanten. Of het nu gaat om kleur, inrichting, producten, productpresentatie of kassa's, alles is in balans en dat is volgens mij precies waar klanten naar op zoek zijn. Wat ik ook waardeer in Panos is de kwaliteit, en het team van de hoofdzetel. Ze zijn er altijd om te helpen bij (promotionele) acties of als er morele steun nodig is. Soms lunchen we samen, voor de gezelligheid tijdens het werk. Het is heel leuk om het nuttige aan het aangename te koppelen, maar de verdienste is vooral dat iedereen bijdraagt tot het succes.

Ik hou van de teamgeest, van ideeën delen, zodat we samen oplossingen kunnen zoeken en we ook bij problemen een goed resultaat kunnen neerzetten.

Wie werkt er allemaal in de winkel & welke band hebben ze met Panos?

We hebben een bakker die al meerdere jaren ervaring heeft bij Panos, twee verkoopsters, twee verkopers, en iedereen kent de winkel goed, iedereen kent zijn werk, iedereen is gemotiveerd en heeft het naar zijn zin ... Dat is heel belangrijk. Iedereen hier houdt van zijn werk en van het Panos-concept.

We hebben ook een bakker die helemaal geen ervaring had. Ik zag dat hij goed was in de keuken, met de patisserie, de afwerking ... Ik gaf hem een kans en na een cursus bleek dat hij het werk ontzettend leuk vond. Hij is op 16 januari 2020 begonnen, samen met de rest van het team, bij de opening van de winkel.Sindsdien heeft hij zich enorm ontwikkeld. Hij kreeg de smaak te pakken, dat voel je, en het is een passie geworden. Je ziet het aan de afwerking van zijn producten. Het is voor ons, als ondernemers, geweldig om te zien hoe mensen openbloeien in hun werk. Het bewijst dat de relatie tussen de ondernemer en het team heel goed is.

Contenvisuals-website_Artikel-Antonio-Crystal-city_IN-BODY-2.jpg

Kan je een leuke anekdote vertellen over een van je klanten, die je altijd is bijgebleven?

Toen ik een keer in de winkel was, zag ik een klant met haar dochter. Het meisje kwam naar me toe.. Ze gaf me een doosje met bonbons om me te bedanken voor het plezier dat ze beleeft in onze winkel, de smaken, de kwaliteit, de rust, ... Dat deed me heel veel plezier. Ze komt nog steeds samen met haar moeder. Het is een meisje van een jaar of twaalf, denk ik.

Welke Panos-verwennerij smaakt jou altijd?

Wat producten betreft ben ik blij dat het personeel me goed kent. Soms verrassen ze me wel eens. Ze weten dat ik van ijskoffie hou. Dan staat mijn ijskoffie al klaar als ik op kantoor kom. Ook de boterkoek is mijn lievelingsproduct, nergens anders is de boterkoek beter dan die van Panos. Voor mij is het echt een topproduct. Al onze producten zijn goed, begrijp me niet verkeerd, maar die heb ik het liefst!

En wat is je favoriete belegde broodje?

Voor mij een broodje met ham en kaas. De rest is ook heerlijk, maar ham-kaas heb ik het liefst.

Contenvisuals-website_Artikel-Antonio-Crystal-city_IN-BODY.jpg

Woon je in de buurt van Brussel?

Ik woon in de buurt van Nijvel. Ik ga elke dag heen en weer. Ik heb zo'n passie voor mijn werk dat ik het verkeer voor lief neem en ik vind het niet erg dat ik wat langer onderweg ben. Er wacht namelijk altijd een beloning op mij als ik in de winkel kom: het plezier.

Wat is je favoriete plekje in deze stad?

Ik hou erg van het Muntplein, er is altijd veel te beleven. Het is multicultureel, heel gezellig. En de Beurs. De Beurs is volop in ontwikkeling, binnenkort krijgen we bijvoorbeeld een biermuseum. Het is nog een project, maar we hopen dat het er komt. Mijn favoriete plekje ligt op de kruising tussen het Muntplein en De Beurs, een aangename plek die burgers samenbrengt, waar je kan ontspannen zonder lawaai van auto’s en waar je gezellig kan genieten van Panos-verwennerij. Het is leuk dat er in het centrum gezellige en dynamische plekken zijn. Wat ik leuk vind aan het centrum, is dat het volop in ontwikkeling is.