De gezichten achter Panos: Daisy en Freddy

Onze missie? Jou een plezant krokante ervaring bezorgen! Hoe we dat doen? Met een team vol gepassioneerde mensen. Benieuwd naar het verhaal van de mensen die elke dag hun hart en ziel leggen in hun werk? Daisy en Freddy zijn nu een goed half jaar shopverantwoordelijken bij City Mol. Hoe bevalt het hen om als koppel samen een winkel uit te baten? Dat vertellen ze je zelf!

Jullie wonen in Herentals, wat brengt jullie in Mol?

(Daisy) Wij hebben 8 jaar een Panos-winkel gehad in Herentals en zijn sinds een halfjaar aan de slag hier in Mol. We wonen inderdaad niet meteen in de buurt, maar de afstand is goed te doen, vind ik.

Vanwaar de keuze voor Panos?

(Freddy) Toen we 8 jaar geleden solliciteerden bij Panos hadden we eigenlijk geen ervaring met bakken. We wilden graag samenwerken als koppel, maar het was aanvankelijk zoeken wat we precies zouden doen. Ik neem het bakken voor mijn rekening en heb destijds gelukkig meteen een bakkersopleiding gekregen. Dat liep allemaal redelijk vlot. Ik ken de knepen van het vak nu. 

Hoe valt het mee om als koppel samen te werken?

(Daisy) We proberen om thuis niet te veel over het werk te praten. Anders hebben we helemaal geen ontspanning meer. Onze zoon wijst ons daar ook af en toe op: ‘Geen Panos hé’, zegt hij dan. (lacht) 

Contenvisuals-website_Artikel-Mol-City3.jpg

Wat doen jullie om te ontspannen?

(Freddy) Het grootste deel van onze tijd gaat naar de winkel en onze zoon van 13. We brengen hem naar het zwemmen en het voetbal. Ik ben ook penningmeester bij zijn zwemclub. We hebben dus weinig tijd voor hobby’s. We gaan vroeg slapen en staan ook vroeg op. In het weekend en na het werk proberen we wel Mol wat te verkennen om meer voeling te krijgen met de gemeente. Ik vind het hier erg gezellig eigenlijk!

Wat is jullie favoriete moment van de dag?

(Freddy) Voor mij is dat het afwerken van de producten met chocolade. Mijn favorieten zijn een eclair en een gevulde croissant met chocolade en crème. Ik eet die zelf ook graag trouwens. (lacht) Ik vind het belangrijk dat alles er lekker uitziet. Daarvoor komen de mensen ook terug.


Hebben jullie een vast ochtendritueel?

(Daisy) Als we toekomen drinken we wel een koffie, maar om te ontbijten hebben we geen tijd. Wij zijn hier al om half vijf ’s ochtends en dan moeten we echt doorwerken om tegen 7u de winkel te openen. Meestal zijn we de hele voormiddag alleen met ons twee en komt er pas tegen de middag personeel.

Hebben jullie al een band met de klanten?

(Daisy) Zeker, we hebben vaste klanten die we met de voornaam aanspreken. Zij hebben ook hun vaste bestellingen. Toen ik 8 jaar geleden begon heb ik het echt moeten leren om ook de klanten voldoende aandacht te geven. Ik was te veel gefocust op de broodjes en het werk. Maar ondertussen doe ik het al zolang en ben ik er veel losser in geworden.

(Freddy) Ik vind een goed contact met de klant superbelangrijk. Ik vind het daarom ook belangrijk om altijd vriendelijk te zijn. 

Contenvisuals-website_Artikel-Mol-City6.jpg

Zouden jullie graag nog een winkel openen?

(Freddy) Nee, dat is niet meteen onze ambitie. Ik wil liever één winkel goed runnen. Je kunt dat niet op dezelfde manier doen in verschillende winkels. Het is mijn ambitie om deze winkel verder te laten groeien en naar een hoger niveau te tillen.

Welk moment zal jullie altijd bijblijven?

(Freddy) We hadden eens een vaste klant die kwam zeggen dat ze haar gebit in een servetje gerold had en op het plateau had laten liggen. Ondertussen was alles al afgeruimd en wij hebben toen overal gezocht, maar niets gevonden. De volgende dag komt ze terug en blijkt dat ze het gebit dan toch in haar sacoche gestoken had. (algemene hilariteit)

Tot slot: wat is jullie lievelingsbroodje?

(Daisy) Ik eet het liefst een broodje mozzarella. En ik drink ook graag een ijskoffie.