Vind uw locatie

De gezichten achter Panos: Bozenko

Onze missie? Jou een plezant krokante ervaring bezorgen! Hoe we dat doen? Met een team vol gepassioneerde mensen. Benieuwd naar het verhaal van de mensen die elke dag hun hart en ziel leggen in hun werk? We stellen je graag Bozenko (27) voor. Bozenko verhuisde toen hij 6 was van Bosnië naar Sint-Truiden. Hij woont hier nu al 21 jaar en is sinds tweeënhalf jaar shopverantwoordelijke van Panos Petrol Sint-Truiden.

Hoe ben je bij deze Panos-shop terechtgekomen?

Als student werkte ik al elke zaterdag in de vroegere broodjesbar van deze Q8-shop. Ik studeerde toen Financie- en Verzekeringswezen, waarin ik ook afgestudeerd ben. Toen ze wilden uitbreiden en een samenwerking aangingen met Panos vroegen ze of ik geen zin had om mijn schouders hieronder te zetten. Ik zag dat meteen zitten! Ik woon hier trouwens maar twee straten verder, wat superhandig is.

Wat vind je zo uitdagend aan deze job?

Ik organiseer graag en hou van structuur. Ik ben ook sociaal en klantgericht. Ik doe graag een babbeltje met de klanten om hen een goed gevoel te geven. Al heb ik de mensen in het begin toch wat moeten overtuigen om hier een broodje te komen kopen. Ze zeggen altijd dat de Sint-Truidenaars een ras apart zijn en dat klopt. Ze hebben tijd nodig om aan iets nieuws te wennen. Gelukkig ontdekten ze vlug dat onze broodjes meer dan de moeite waard zijn.

Hoe start jij de dag?

Met een croissantje en een koffietje erbij! Dan is de dag goed begonnen. Ik hou ervan als een croissant krokant gebakken is. Als de kruimeltjes er afvallen weet ik dat het goed zal smaken.

Heb je zelf een favoriet broodje?

Ik eet graag een smos: een jonge gouda met ham en alle groentjes erbij. Ik vind een broodje perfect als het goudbruin gebakken is en er niets uitvalt. Ook de Foodie-broodjes vind ik lekker, zoals de Guaca chicken.

Contenvisuals-website_Artikel-Sint-Truiden4.jpg

Wat is jouw favoriete moment van de dag?

Als het druk is. (lacht) Ik hou ervan als er veel volk staat aan te schuiven en we goed door kunnen smeren. En daarna de toog kuisen. Ik heb graag dat alles proper is. De klanten appreciëren dat ook. Ik heb veel vaste klanten uit de buurt die hier dagelijks komen. Als mensen niet weten wat ze moeten bestellen geef ik hen ook graag tips.

Hoe is de band met de collega’s?

Bijna alle collega’s zijn hier al van in het begin en wonen ook allemaal in de buurt. Ik heb 6 vaste mensen en 6 studenten. Het team is goed op elkaar afgestemd, dat merk je ook tijdens de drukke middagshift. We gaan vriendschappelijk om met elkaar.

Wat voor type chef ben je?

Ik ben streng, maar rechtvaardig. Ik werk zelf ook mee, want het is belangrijk dat ik aanwezig ben in de winkel. Ik vind het belangrijk dat iedereen van het team alles kan: afbakken, broodjes smeren, ... Want anders heb je een probleem als er iemand ziek is of vakantie heeft.

Contenvisuals-website_Artikel-Sint-Truiden3.jpg

Heb je bepaalde ambities?

Ik zou graag een tweede Panos-winkel openen in de stad zelf, want momenteel is er geen Panos in Sint-Truiden. Ik ben nu aan het bekijken wat mogelijk is.

Hoe ontspan je het liefst na een drukke dag?

Door te lopen! Ik heb een heel druk leven en gaan lopen ontspant mij.