Daarom is thee een goed idee!

Er zijn heel wat mensen die ofwel koffie- of theedrinker zijn. Maar waarom zou je ze niet allebei drinken? Thee heeft heel wat goede eigenschappen. Ontdek snel welke dat zijn!

Al die soorten thee

Van thee heb je zoveel varianten dat het je nooit kan vervelen. Zo heb je thee van fruit, bloemen, kruiden, gember,… Voor elke gemoedstoestand is er een kopje thee.

Heb je pijn aan je buik of hoofd, dan kan kruidenthee je soelaas bieden.

Een verkoudheid opgelopen? Grijp dan naar citroenthee of thee met zoethout om je keelpijn te verzachten.

Een energietekort? Dan is groene thee jouw maatje! Een kopje groene thee helpt namelijk bij vermoeidheid en stress.

Kan je de slaap maar moeilijk vatten? Zoek dan naar kamillethee, deze soort zou je helpen kalmeren.

Eerder nood aan een natuurlijke ontstresser, schenk jezelf dan een kopje zwarte thee in. Als je deze theesoort regelmatig drinkt, zou dit ervoor zorgen dat het stresshormoon cortisol afneemt.

Een bron van antioxidanten

Vooral witte en groene thee bevatten veel antioxidanten. Door de luchtvervuiling hangen er heel wat minder goede stoffen in de lucht. Die worden geabsorbeerd door ons lichaam. De antioxidanten in thee helpen dit effect op ons lichaam te verminderen. Daarnaast helpen die antioxidanten je ook bij stress en vermoeidheid.

Ook goed voor de huid

De goede eigenschappen van thee gaan zelfs nog verder. Ook je huidje heeft er baat bij! Zo zou groene thee roodheid verzachten door de ontstekingsremmende werking, maar ook tegen acne en rimpels zou deze soort helpen. Een afgekoeld zakje thee is ook ideaal voor wallen of gezwollen ogen. De tannine zou goed voor het ontzwellen en verbetert de verkleuring.

Is jouw doel om wat gewicht te verliezen? Dan is thee ook een goed plan. Groene thee is hier wederom de held in het theeverhaal. Verwacht geen wonderen, maar groene thee zou het proces van vetverbranding versnellen. 

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKEL_body-benefits-thee2.jpg

Verwarm je bij Panos

Dorst gekregen? Ook bij ons kan je terecht voor jouw dampend kopje vol goede eigenschappen! En ja hoor, ook de groene thee topper hebben wij in ons thee-aanbod. In onze deelnemende citywinkels geniet je ook van een vers kopje muntthee of sinaas-kaneelthee krijgen. Santé!