Blokken, pauzeren, repeat!

De blok, de periode van uitstellen, korte nachtjes, te veel afleiding en koffie. Maar met onze Plezant Krokante bloktips zijn die examens zo voorbij!

Je planning is heilig

Het klinkt supersaai, maar plannen is écht het halve werk. Beslis op voorhand wat je welke dag studeert, zodat je niet de ochtend van je examen pas het laatste hoofdstuk openslaat. Houd ook rekening met je biologische klok. Ben jij een ochtendmens? Begin dan iets vroeger en hou je avonden vrij voor ontspanning. Geraak jij maar traag op gang? Studeer dan eerder ’s avonds nog een paar extra uurtjes.

Hydrateren!

Eerst water en de rest komt later. Voldoende drinken zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en je hersenen in vorm blijven. Water voor de vissen? Kies dan voor water met een smaakje of een verse fruitsap. Cafeïnehoudende dranken zoals koffie kunnen je ook even de nodige extra stimulerende boost geven.

Verstop prikkels

Je kent het wel, plots lig je urenlang te scrollen en je krom te lachen met de meest belachelijke memes. Dat brengt ons bij de volgende tip: probeer te veel prikkels te vermijden. Lees: smartphone en andere digitale verleidingen weg. Tijd voor een pauzemoment? Geef je ogen en brein wat rust en snuif wat frisse buitenlucht op!

Belonen loont!

Work hard, play harder! Al dat harde labeur verdient ook wel eens een verwennerij. En hoe kan je dat beter doen dan met een heerlijk tussendoortje of een lekker dessertje? Wat denk je van onze Croissant choco-banaan? Een goudbruine croissant met een hart van chocolade, banaan en Oreo-crumble? Motivatie alom!

PA_instagram-2019_24_Deel-1-Croissant-chocobanaan_DEF.jpg