Vind uw locatie

Alles wat je wil weten over brood!

Om mee te starten, om te pauzeren of om mee te eindigen, brood kan altijd. Combineerbaar met een schat aan beleg of verwerkt in een heerlijk recept, de mogelijkheden van brood zijn niet op een hand te tellen. Vandaag verklappen wij jou de handigste en meest broodnodige tips.

Hoe bewaar ik mijn brood?

Meestal verorber je jouw brood niet in één keer, hoe lekker het ook moge zijn. Maar hoe bewaar je dan je brood het best, zonder die verse smaak te verliezen? First things first, is het echt nodig dat je jouw brood al op voorhand snijdt? Het is natuurlijk heel erg handig, maar weet ook dat je brood hierdoor sneller veroudert.

Het best bewaar je jouw brood in een plastic zak in een afgesloten en propere broodtrommel, zo blijft het lang zacht en mals. Houd jij van krokant? Dan is een papieren broodzak jouw redder in nood.

Langer bewaren?

Wil je jouw brood graag nog langer bewaren? Steek je brood dan in de diepvriezer en ontdooi telkens de nodige sneetjes op kamertemperatuur. Brood blijft in de diepvriezer ongeveer vier weken goed. Dwaal je nu spontaan af naar de koelkast? Verban die gedachte maar snel! In de koelkast droogt je brood uit waardoor het juist sneller veroudert.  

En euh, nog een laatste speciale bewaartip: bleekselderij. Een stengel bleekselderij in je broodzak zou het langer vers en zacht houden. De groente geeft namelijk vocht af en nee, het geeft je brood geen uniek bleekselderijsmaakje.

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKELDETAIL-BROOD-2-1418-X-658.jpg

Creatief met oud brood

Jaarlijks zouden we in Vlaanderen ongeveer een miljoen ton aan voedsel verspillen, dat is heel wat als je het ons vraagt. Pleur je brood dus niet zomaar in de vuilbak, want zolang er geen schimmel op zit kan je er nog heel wat kanten mee uit. Verwerk je oud brood in een creatief recept en zo is niet enkel je buikje blij, maar ook onze wereldbol! Win-win, toch?

Croutons

Eenvoudig en ideaal om je oud brood in kwijt te geraken! In de winter zorgt het voor een soep met extra crunch en in de zomer is het ideaal bij je slaatje, iets van alle seizoenen!

Verloren brood, of toch niet?

Verloren brood, gewonnen brood of wentelteefjes. Hoe je het ook noemt, het blijft smaken én roept bij velen ook nostalgie op. Zo heerlijk, maar ook eenvoudig om te maken en gemaakt met ingrediënten die bijna iedereen standaard in huis heeft (lees: eieren, melk en boter). Een heerlijke klassieker voor jong en oud!

Bruschetta

Vergeet pasta en pizza en haal La Dolce Vita in huis met bruschetta! Rooster je brood, giet er een scheutje olijfolie over en beleg met alles wat je lief hebt. Denk aan een tomatentartaar, pesto, rauwe ham, Parmezaan, enzovoort.

Mmmuffins!

Deze had je niet verwacht hè! Ja hoor, ook hier kan jij je oud brood in weg. Wat je nog nodig hebt? Melk, suiker, eieren en muffinvormen. Héérlijk als ontbijt of als tussendoortje, smakelijk!