Vind uw locatie

Alle ingrediënten voor een plezante picknick!

Het zonnige weer in de lente of de zomer is ideaal om de frisse buitenlucht in te trekken. Geniet ten volle en combineer een picknick met toffe activiteit. Daarna kan je uitwaaien tijdens een prachtige wandeling of leuke fietstocht!

De basics

Je gaat op verplaatsing eten en drinken, dus moet je op voorhand aan heel wat dingen denken. Zo neem je best iets mee waar je alles in kunt opbergen. Kies een handige picknickmand die je kunt afsluiten, zo kan er niets uitvallen en scherm je het een beetje af van de warme zonnestralen. Ook belangrijk; je borden en bestek. Vermijd hierbij plastic en ga voor wegwerpvarianten in papier of hout.

Leg je een grote afstand af van thuis naar je picknickbestemming? Denk dan aan koelelementen of bevries enkele grote flessen water om alles koel te houden, daarna kan je het zelfs als drinkwater nuttigen. Multifunctioneel: check!    

De kans is groot dat je je gaat neer vleien in de natuur, vergeet dus zeker niet je picknickdeken! Ga je ’s ochtends en ben je bang dat de dauw wel eens voor nattigheid kan zorgen? Geen probleem, hier is tante Panos met goede raad; neem grote vuilniszakken mee! Die kan je onder je dekentje plaatsen om hoog en droog te zitten en je kan ze achteraf ook gebruiken om je vuilnis in op te bergen.

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKEL_detail-404-x-380.jpg

Ook handig!

In openlucht is het altijd zalig vertoeven, zeker met de zon op je snoet! Maar we willen niet dat die snoet van jou rood gaat kleuren. Smeer daarom niet alleen je boterhammen, maar smeer jezelf ook in. Niet met beleg uiteraard, maar een laagje zonnemelk kan nooit kwaad. #BetterSafeThanSorry

Ga je eerder in de namiddag of in de vooravond? Maak het dan extra sfeervol met kaarsjes en fleecedekentjes om jezelf in te wikkelen. Niet te gezellig hè, picknick brûlée is geen aanrader als dessert…

Misschien nog iets waar je nog niet bij stil stond, de insecten! Heb jij het altijd vlaggen? Dan is spray tegen insecten welkom. Je glazen kan je afschermen met een papieren cupcakevormpje.

Onze favoriete lunchplekjes

Ook niet onbelangrijk; waar? Geen zorgen, we snellen je te hulp met alvast een kleine selectie van lunchplekjes:

Maria Hendrikapark in Oostende

Alleen maar strand en duinen in Oostende? Think again! Romantisch wandelen, gezellig picknicken en daarna dobberen met een roeibootje doe je in dit park. Bij de inwoners is het ook wel bekend als ’t Bosje.

Place to be: Platanendreef 1-2, 8400 Oostende
Panos to be: 10 minuten te voet (Panos Ernest Feysplein)

Dijlepark in Leuven

Een pittoreske oase van groen vergezeld van een schattig prieeltje, een charmant bruggetje en een vijver om het af te maken. Hier kom je helemaal tot rust!  

Place to be: Schapenstraat
Panos to be: 11 minuten te voet (Rector De Somerplein)

Leuven_Pauzeplekjes1.jpg

Sint-Pietersabdij in Gent

Wij omschrijven het als een dromerig stukje Provence, maar dan in de Gentse tuin van Sint-Pietersabdij. Nu nog kaas, stokbrood en een glaasje wijn en het plaatje is compleet. Bon appétit!

Place to be: Sint-Pietersplein 9
Panos to be: 7 minuten te voet (Normaalschoolstraat)

Sint_Pieters_abdij_4.jpg