Aardbeien: lokaal plezier van hier

De zomer, dat betekent niet alleen zonnig weer maar ook het fruitige aardbeienseizoen. Niets leuker dan aardbeitjes smullen recht van het aardbeienveld in ons eigen land!

Lekker lokaal

Fruit smaakt nog beter als het afkomstig is van eigen bodem en dat weten we bij Panos ook. Daarom werken wij samen met Neraco. Dit Belgisch bedrijf wordt gerund door een telersfamilie in het West-Vlaamse Meulebeke. Iedere ochtend plukken zij voor ons aardbeien die worden opgepikt door onze transporteur, zodat wij jou kunnen verwennen met dagverse aardbeien!

We werken rechtstreeks met de telersfamilie, dus er komt geen veiling aan te pas waardoor de versheid in het gedrang komt. Niet alleen de versheid vaart er wel bij, maar zo zorgen we ook voor een korte keten tussen de aardbeien en onze winkels. Zo win je ook op ecologisch vlak. 

Andere aard-blije weetjes

Aardbeien smaken niet alleen zo fantastisch doordat ze van bij ons komen, maar ze hebben ook tal van andere voordelen voor je lichaam! Wist je dat het zuur in aardbeien helpt om vlekjes op je tanden te verwijderen? Maar… dat wil natuurlijk niet zeggen dat je jouw tandpasta nu in de vuilbak moet dumpen.

Daarnaast herbergt deze rode vrucht ook vezels en vitamine C. Je neemt zelfs gemiddeld meer vitamine C op van 8 aardbeien dan van 1 sinaasappel, gek toch! Een aardbei zit bovendien vol water waardoor 100 gram van dit zoete plezier slechts ongeveer 30 calorieën telt.

Artikels_ALL-DEVICES_ARTIKEL-detail.jpg

Geef hier, dat Belgisch plezier!

Zin gekregen in aardbeien? Proef het blozende fruit nu bij Panos. Bij ons hebben aardbeienfans keuze te over! We snappen dat kiezen best moeilijk kan worden, maar wij helpen je graag. Wil je puur plezier, ga dan voor onze aardbeibeker! Liever een plezant krokant ontbijtje of vieruurtje? Hallo yoghurt met granola & aardbei. Op zoek naar de crème de la crème? Ga dan voor onze croissant met aardbei en crème of bezwijk voor onze nieuwste Tarte’oh belegd met dagverse aardbeien. 3, 2, 1: SMULLEN MAAR!