6x leesvoer voor foodies

De lente is de uitgelezen kans om terug met je neus tussen de boeken te kruipen. De relaxte sfeer en een boek, da’s een match made in heaven! Zie jij het boek niet meer door de bomen? Wij geven je alvast onze favorieten mee!

Charlie & the Chocolate Factory van Roald Dahl

Aftrappen doen we met een ware klassieker, in het Nederlands vind je het boek onder de naam Sjakie en de Chocoladefabriek. Roald Dahl was een Britse schrijver die zowel voor jong en oud schreef. In Charlie & the Chocolate Factory leren we Willy Wonka kennen die graag zijn chocoladefabriek wil doorgeven aan een waardige opvolger. Maar de zoektocht naar dé opvolger gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Panos pairing-tip: Beleef het verhaal nog intenser met eenzelfgemaakte chocolademelk

Vélochef van Henrik Orre

Je kent de verhalen wel over wielrenners die bakken koolhydraten binnenspelen, zoals pasta, rijst of aardappelen, om hun voorraad energie in te slaan. Benieuwd naar hoe het er echt aan toegaat achter de schermen? Henrik Orre neemt je in dit boek mee backstage.

Panos pairing-tip: Haal je koolhydraten en energie uit een salade met kip & pasta.

Will write for food van Dianne Jacob

Ben je een keukenprinses die zelf eens in de pen wil kruipen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dianne Jacob geeft in haar boek alle tips & tricks om jouw liefde voor koken te vertalen in woorden.

Panos pairing-tip: Maak je hoofd eerst rustig wakker met een smeuïge cappuccino.

Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert

Dit boek neemt je mee op de reis van een dertiger op zoek naar zichzelf. Ze heeft alles wat een vrouw wensen kan: een echtgenoot, een mooi huis en een succesvolle carrière. Toch heeft ze het gevoel dat er iets mist en beslist ze om alles achter te laten en de wijde wereld in te trekken. Ze eet, ze bidt en ze bemint om zo het geluk te vinden.

Panos tip: Probeer eens zelf je pizza te maken en vertoef net zoals het hoofdpersonage in Italiaanse sferen

On the noodle road van Jen Liu-Liu

Jen worstelt met haar Amerikaanse én Chinese identiteit, dus beslist ze om haar culinaire roots op te zoeken. Haar beslissing voert haar mee naar verschillende landen en eetculturen. 

Panos pairing-tip: Zoek Amerika op met zelfgemaakte chocolate chip cookies

De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool

Je altijd eens willen verdiepen in de vegan wereld? Dan is dit boek er een voor op jouw to-read lijstje! Hierin gaat Lisa dieper in op het vegetarisme en geeft ze enkele recepten prijs. Ga jij de vega-uitdaging ook aan?

Panos pairing-tip: Proef van het vegan leven en vervang je melk eens door een plantaardig alternatief zoals amandeldrink!