4 x wat je nog niet wist over ketchup

Al 150 jaar staat de Tomato Ketchup te blinken op de eettafel, als vast onderdeel van vele maaltijden. De onmiskenbare smaak van zongerijpte tomaten, samen met de passie voor tomaten, geven het recept zijn unieke en geliefde smaak. Geen andere tomaten ketchup smaakt zoals Heinz. Dat wist je misschien al, maar wist je ook de volgende dingen over je geliefde tafelpartner?

1. Het begon allemaal als ‘Catsup’

In 1876 werd de Heinz Tomato Ketchup gelanceerd onder de naam ‘Catsup’. Het geheime recept bestond uit maar vijf ingrediënten, waaronder zongerijpte tomaten. Na de VS zette het smakelijke succesverhaal zich voort in de UK en al snel veroverde de ‘catsup’ ook andere foodies van over de hele wereld.

2. Veelzijdige sous-chef

Denk je aan ketchup, dan denk je waarschijnlijk aan een sausje bij de frieten of voor op (warme) broodjes. Maar ketchup is veel meer, je kan er zelfs mee koken! Is de tomatenconcentraat op? Enter: tomatenketchup! Gebruik ‘m voor pastasauzen, wokschotels, op pizza, als extra smaakmaker op de ribbetjes,...

3. Out of space

Ketchup is niet enkel onmisbaar op onze eettafel, maar ook in de ruimte lusten ze er wat van. In 1999 ging de befaamde ketchup mee de ruimte in, NASA smulde en zag dat het goed was! Zo beoordeelden ze Heinz Tomato Ketchup als geschikt voedsel voor in het internationale ruimtestation ISS. Sindsdien werd het een vast onderdeel van ruimtemaaltijden!

HEINZ-VISUAL-BLOGPOST-(1).jpg

4. 50% minder suiker & zout

Wist je dat de alombekende ketchupfles ook bestaat in een gezondere variant? Tomato Ketchup 50% minder suikers & zout vind je in de supermarkt en is de bewuste variant van Heinz Tomato Ketchup, met meer tomaat, zonder toegevoegde kunstmatige kleur- en smaakstoffen en de gekende smaak van Heinz Tomato Ketchup. Daarbovenop is het flesje van recycleerbare verpakking en geschikt voor vegans en vegetariërs.

Honger gekregen?

Proef onze heerlijke panini omelet, vergezeld van knapperige kalkoenspek, een omelet, een smeuïg sneetje kaas en een streepje Tomato Heinz Ketchup om af te werken. Proef ‘m nu in je Panos-winkel in de buurt!