3 x feestelijke hapjes met brood

De eindejaarsfeesten vieren we in intieme kring, maar dat wil niet zeggen dat we niet meer van die vele hapjes mogen smullen! Op zoek naar inspiratie voor creatieve hapjes, die je niet te veel moeite kosten? Wij schotelen je drie receptjes voor die perfect hand in hand gaan met ons QUBO-brood!


Begin met bruschetta 


Dit hapje is helemaal overgevlogen uit Italië en tover je in een mum van tijd op je bord. De klassieker met tomaat ken je waarschijnlijk al, maar vandaag gaan wij voor extra kleur en feestelijkheid met een vijgen-versie! 

Contenvisuals-website_Artikels_feestelijke-hapjes3.jpg

De ingrediënten 


-    Een dikke snede Zwarte Woud QUBO-brood 
-    Geitenkaas
-    Verse vijgen 
-    Walnootjes 
-    Vloeibare honing 


Hoe maak je het? 


1)    Neem een dikke snede brood en toast die zodat je een stevigere bodem hebt voor je topping
2)    Smeer de geitenkaas erop 
3)    Snijd je vijgen in kleine partjes en leg ze op je brood 
4)    Maak een crumble van de walnootjes en verdeel over de snede 
5)    Werk af met de honing 


Zin in een classy croque? 


Frons jij even de wenkbrauwen bij het lezen van ‘croque’? Geen nood, we hebben het hier niet over een doorsnee croque met ham en kaas, maar de deluxe versie. Heel erg makkelijk om te maken, scoort altijd en gesneden in partjes ziet hij er best wel decadent uit! 

Contenvisuals-website_Artikels_feestelijke-hapjes2.jpg


De ingrediënten 


-    Wit QUBO-brood 
-    Kastanjechampignons
-    Gouda-kaas 
-    Rode ui 
-    Peterselie 


Hoe maak je het? 


1)    Neem twee broodsneetjes, leg ze open en beleg het ene sneetje 
2)    Leg een plakje kaas op je brood 
3)    Pel en versnipper de ui 
4)    Snijd de champignons in schijfjes
5)    Leg de ui en de champignons bovenop de kaas 
6)    Versnipper de peterselie en verdeel over de rest
7)    Besprenkel met een beetje olijfolie
8)    Neem het andere sneetje en leg dit bovenop het beleg 
9)    Steek je croque in de toaster of steek ‘m in de oven (verwarm voor op 180/200°C)


Doe een beroep op soep

 
Het voorgerecht der voorgerechten: soep! Het bestaat in alle geuren en kleuren. Noem eender welke groente en je kan er soep mee maken! Voor dit hapje gebruikten wij het soepreceptje van de mama van Jeroen Meus. 
Maar wat is een soep zonder croutons? Hiervoor schakelen wij ons Craquelique brood in. Dit brood met rozijntjes is de perfecte match bij je soep en zorgt voor een verrassende zoete toets. 

Contenvisuals-website_Artikels_feestelijke-hapjes4.jpg


Hoe maak je de croutons? 


1)    Neem een sneetje Craquelique brood
2)    Doe wat olie of boter in de pan 
3)    Leg het sneetje in de pan en bak het tot het krokant is
4)    Haal het sneetje uit de pan en snijd in blokjes  


Trots op je kunstwerkjes? Maak er een Instagram-proof foto van met onze tips! Vergeet ze niet te delen met #Panosbelgium zodat we mee kunnen genieten. 


Prettige eindejaarsfeesten!