Baristakwaliteit: het opperste koffiegenot

Met kwalitatieve ingrediënten alleen krijg je nog geen koffie van het allerhoogste niveau. Daarom kregen onze medewerkers voor de nieuwe koffies, verwenkoffies en chocoladedranken een speciale opleiding. We nodigden daarvoor een echte barista uit.

Het woord barista komt niet toevallig uit het Italiaans. De Italianen zijn immers beroemd om hun koffiekwaliteit, koffierituelen en koffietradities. Wie al ooit een echte Italiaanse koffiebar is binnengestapt, weet dat aan elke koffie de uiterste zorg wordt besteed.

Diezelfde zorg hoort bij de koffies, verwenkoffies en chocoladedranken die je bij Panos drinkt. Onze medewerkers leerden hoe je de perfecte espresso zet, wat er nodig is om een zalige cappuccino te maken en hoe je een klassieke lungo bereidt. Voor de liefhebbers van een zachte latte macchiato: ook daar werden onze medewerkers terdege in getraind. Als je van een Panoskoffie of andere drank hebt genoten, geef ze dan zeker een compliment. Want de perfecte koffie zetten is echt een kunst.

Latte art

Over kunst gesproken: we moeten een klein misverstandje de wereld uit helpen. Vaak wordt een barista in één adem genoemd met iemand de 'latte art' beoefent. Sommige barista's doen dat ook maar dit is echt een aparte vaardigheid. Bij 'latte art' wordt de geschuimde melk in de cremalaag van de koffie 'getekend'. Hoe creatiever hoe liever en de resultaten zijn dan ook vaak oogverblindend.