5 tips om nog meer te genieten van je belegde broodje

Variatie in je voeding zorgt ervoor dat je lichaam alle stoffen binnenkrijgt die het nodig heeft én het houdt je smaakpapillen on point! Ook bij de keuze van een belegd broodje, kun je het best voor afwisseling gaan.

Geen zin om je lunch snel snel naar binnen te werken? Groot gelijk! Want natuurlijk kan je van die broodjeslunch evengoed een feelgoodmomentje maken. Wedden dat je met deze 5 crunchy tips aardig in de buurt komt?

1. Afwisseling troef

Wist je dat we meestal voor hetzelfde beleg kiezen op ons broodje? Bizar! Want verandering van spijs doet eten, toch? Dat spreekwoord mag je best letterlijk nemen. Variatie in je voeding zorgt ervoor dat je lichaam alle stoffen binnenkrijgt die het nodig heeft én het houdt je smaakpapillen on point! Dus, wissel vanaf nu af tussen verschillende soorten brood, beleg en garnituur. Veel spannender! Én iets om naar uit te kijken!

2. Maak een slimme keuze

Uit ons onderzoek blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden aangeeft dat ze voldoende verzadigd moeten zijn met een broodje om de dag door te komen. Klinkt logisch, toch? Maar dat betekent niet dat je steevast all the way moet gaan, met alles erop en eraan. Denk vooruit en kies volgens je behoefte van die dag. Staat er straks nog stevige kost op ‘t menu? Ga dan voor een lichte broodjeslunch. Een hele lange wandeling achter de rug en grote honger? Hét moment om je tanden in een over-the-top baguette te zetten.

3. Extra groentjes graag!

Het ene moment beschouwen we een broodje als een basisvoedingsmiddel en het andere moment weer als verwennerij. Onze tip? Ga sowieso volop voor een exemplaar waar massa’s groenten aan te pas komen! Kies uit een kraakvers seizoensaanbod: komkommer, radijs, waterkers, rucola, geraspte worteltjes, zongedroogde tomaatjes, paprikareepjes, olijven, lente-ui, rode ui, boontjes, kikkererwten, witloof, spitskool, spinazie, veldsla … Yummy!

4. Flexiflirt

Een broodje moet op de allereerste plaats lekker zijn! Dat vinden we eigenlijk bijna allemaal. Wil dat zeggen dat het om een rijkelijk belegd broodje moet gaan? Niet per se, hoewel daar af en toe ook wel iets voor te zeggen valt… ;) Waarom niet af en toe ‘flexi’ afwisselen tussen vlees, vis en veggie? Of je vriendin of collega eens verrassen met een mmmegalekkere veggie of vegan creatie. Veel kans dat die door de knieën gaat, ook al is zij/hij een echte carnivoor.

5. Persoonlijke toets

Pimp je lunchpauze met een persoonlijke toets! Maak er een feelgoodmomentje van met enkele collega’s of vrienden. Zoek een zonnig picknickplekje uit op het gazon in het park, dekentje en … klaar! Je favoriete drankje mee? Smullen maar! Wedden dat je er nadien met een big smile aan terugdenkt?

P.S.

Panos deed onlangs onderzoek bij consumenten die regelmatig broodjes afhalen, zo’n 6000 mensen namen hieraan deel. Meer info over deze enquête vind je hier: Belegde broodjes: een half uurtje me-time (cfr link artikel 1)

  • Good to know: bij Panos vind je lekkere veggie & vegan broodjes en kun je steeds mits een klein supplement extra groentjes vragen. Link nr FAQ
  • Heb je een specifieke voorkeur voor een bepaald ingrediënt? Je kunt onze bestaande broodjes op eenvoudig verzoek laten aanpassen naar eigen smaak.
  • Hele grote honger? Sommige Panos winkels hebben ook een XL-broodje in hun assortiment